۶ راهکار برای تغییر دادن رفتار کودکان

 ۶ راهکار را برای تغییر رفتار کودکمان به کار می بریم یا نه !

هم والدین و هم کودکان و در کل هیچ انسانی را نمی توانیم پیدا کنیم که از هر نظر کامل باشد .

آدمها همیشه در حال تغییرند لذا با اختیاری که خداوند به انسان ها داده است انسان یک موجود ثابت و راکتی نمی تواند باشد .

در بسیاری از سمینارها والدینی را می بینم که اعتماد به نفس خودشان را از دست داده اند و کاملاً  آشفته و درمانده اند و وقتی علت را جویا می شوم عنوان می کنند کودکمان ، همیشه آن طور که ما می خواهیم رفتار نمی کند و دیگر نمی توانیم عادت ها و رفتار فرزندمان را تغییر بدهیم .

در تاریخ نمونه اند والدین امروزی ، از نظر تحصیلات و اطلاعاتی که دارند . در مورد رفتار کودکمان و عکس العمل ما والدین ، پرسش های زیادی وجود دارد. بچه ها گاهی وقت ها کارهایی را انجام می دهند که تحمل آن برای ما والدین سخت است . وقتی کودکمان غذا نمی خورد ؟ وقتی ابراهیم دائماً خواهر کوچکش سارینا را کتک می زند ؟ وقتی سارینا ناخن هایش را تا ته می جود؟

والدین زیادی با من مشورت کرده اند ، راه حل های خوبی دریافت کرده اند . وقتی راه حل ارائه شده باعث می شود که ادراکمان از مسائل بهتر شود کاربرد روش ها ساده تر می شود .ما والدین باید این را مد نظر داشته باشیم که نباید در کوتاه مدت انتظار پیشرفت زیادی داشته باشیم .

اهداف ما والدین باید متناسب با سن ، شخصیت ، توانایی ها ، جنس و میزان رشد عقلی فرزندانمان تعیین کنیم . والدین فرزندان خودشان را بهتر از هر شخص دیگری می شناسند .

۶راهکار برای تغییر دادن رفتار کودکان

۱-سخت نگیریم ۲- در هر زمان بر روی یک مشکل تمرکز کنیم ۳-مشکل را تشریح کنیم ۴ – با دید مثبت نگاه کنیم ۵ – هماهنگ و ثابت قدم باشیم ۶ – بگذاریم بچه ها بدانند مواظب چه باید باشیم

۱-سخت نگیریم

تغییرات در کودکان و همچنین افراد بالغ به آرامی و مرحله به مرحله ایجاد می شوند . فرزندمان قبلاً فوتبال تمرین نمی کرد ، حالا روزی ۳۰دقیقه تمرین می کند ، راضی باشیم و این را به فرزندمان بگوییم . این نشانه یک پیشرفت واقعی است . با این کارمان فرزندمان احساس خوبی نسبت به خودش پیدا خواهد کرد و تشویق خواهد شد که بیشتر تمرین کند . اگر فرزندمان برای رفتن به مدرسه دچار مشکل بوده و چند روزی است با مدرسه رفتن زاویه ندارد انتظار بیشتری از آن نداشته باشیم که رختخوابش را جمع کند . از پیشرفت کوچک و تدریجی فرزندمان خوشحال باشیم .

۲-درهرزمان بر روی یک مشکل تمرکز کنیم

من به والدینی که با فهرست رفتارهای نا شایست کودکشان پیش من می آیند کمک می کنم تا موارد را بر حسب اهمیت بنویسند . هر تغییر گامی است که در مسیر تربیت فرزند خودمان بر می داریم .

۳-مشکل را تشریح کنیم

اغلب والدین رفتاری که باید تغییر کند را مشخص نمی کنند . بنابراین پیش از هر اقدامی باید رفتارهایی را که می خواهیم تغییر کند ، دقیقاً مشخص کنیم . به کودکمان برچسب کودن ، احمق ، شیطان ، وحشی ، لجباز ، فضول و یا حرف نشنو نزنیم ، کمکی به حل مسئله نخواهد کرد . ما نمی خواهیم همه رفتارها و ذهنیات کودک را عوض کنیم .

یک تکه کاغذ برداریم و آن را از طول به دو بخش تقسیم کنیم . در بالای یکی از بخش ها بنویسیم به ندرت و در بالای بخش دیگر بنویسیم اغلب . در سطول اول ، رفتارها یا عادت های خاصی را که دوست داریم کودکمان کمتر آن ها را نجام دهد ، بنویسیم و در مقابل آن «در ستون دوم » رفتاری را بنویسیم که دوست داریم  فرزندمان آن ها را در بیشتر مواقع انجام دهد . برای مثال :

کمتر رخ دهد                                                             بیشتر رخ دهد

حاضر جوابی-طفره رفتن از کار-به هم ریختن اتاق                  گفتار مودبانه-عمل به درخواست ها بدون تاخیر-قراردادن لباس ها در کمد

۴-با دید مثبت نگاه کنیم

سعی خودمان را براین بگذاریم که رفتار عمومی فرزندمان را با دید مثبت نگاه کنیم .

۵-هماهنگ و ثابت قدم باشیم

موفقیت قطعی ما در تغییر رفتارهای فرزندمان نیازمند هماهنگی و ثابت قدمی است . در مورد چیزی که می گوییم جدی باشیم ، چیزی را بگوییم که منظوری از آن داریم و مطمئن شویم که هر دو یک چیز را می گوییم .

من و همسرم باید در مورد مشکل و راه حل ، پیش از دست زدن به هر کاری ، اتفاق نظر داشته باشیم . همیشه یک راه حل را به اندازه کافی به کار ببریم تا فرصت دستیابی به نتیجه دلخواه را داشته باشیم . برای کمک کردن به خود در ثابت قدم بودن ، تغییرات را اندازه بگیریم و ثبت کنیم . وقتی ما به این پی بردیم که در حال پیشرفت هستیم ، ادامه دادن راه برایمان آسانتر خواهد بود .

۶ – بگذاریم بچه ها بدانند مواظب چه باید باشیم

اول رفتاری که می خواهیم تغییر کند را انتخاب می کنیم و دنبال یک موقعیت مناسب می مانیم تا به فرزند خودمان توضیح دهیم چه اتفاقی قرار است بیفتد . با دیدی مثبت به قضیه بنگریم و آن را به سادگی تشریح کنیم .

هر یک از ما والدین ، هدف هایی برای کودکان خودمان داریم لذا با کلمات ساده ایی که کودک به راحتی آن ها را می فهمد ، توضیح دهیم . اغلب والدین ، با زبان بزرگسالان با کودکانشان صحبت می کنند ؛ به آنها می گویند که باید مسئولیت پذیر ، با اعتماد به نفس بالا و خوش اخلاق تر باشند . بچه ها مفهوم این کلمات را نمی دانند .

وبسایت اندیشه ماندگار مشاوره در زمینه روابط خانواده…

دیدگاه کاربران
  • صادق ندیمی نیا ۱۴ مهر ۱۳۹۸

    بسیار عالی..

    • عبدالهادی عاملی ۱۷ مهر ۱۳۹۸

      سلام دوست عزیز ممنونم از لطف شما

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *